1 (877) 789-8816 clientsupport@aaalendings.com

Tala Fou mokesi

O le a le maualuga o le a Si'itia ai tau o mokesi?

68

I le aotelega, o fua faatatau mokesi ua siitia i le 2022, sili atu i le 5.00% mo le taimi muamua i tausaga.A'o va'ava'ai tagata e ona fale i le fa'avavevave o le fa'atupuina o tau, e to'atele e ono taumānatu po'o le a le maualuga o tau o le a si'itia.E ui ina faigata ona va'ai, e mafai e tagata fa'atau fale ona va'ava'ai i fua faatatau o aso nei e va'ai pe fia le latou totogi mo se nonogatupe ile taimi nei.
Pe a mafaufau e fa'atau se fale ma popole i le fa'avavevave o le si'itia o tau o tau i lenei tausaga, atonu o lo'o taumanatunatu le au nonōina pe o le a fa'aletonu mea.

Ae paga lea, talu ai ua fuafua le Federal Reserve (Federal Reserve) e toe siitia tului ma le siitia o le tau o tupe, faapea foi ma le le mautonu i maketi tau tupe e ono tulai mai i le taua i Ukraine, o le mea moni o le tulaga o le faateleina o le taugata o nonogatupe o fale. e ono fa'aauau i le tausaga atoa.

E leai se tasi e mafai ona vavalo sa'o pe o le a le maualuga o tului o le a si'itia, ae e umi se taimi latou te o'o ai a'o le'i taina nisi o faamaumauga lata mai.O le mea moni, o le averesi o tului faaletausaga na sili atu i le 6.00% i le 2007 ma le 2008.

O tagata nono tupe o lo'o popole pe o le a le uiga o le si'itia o tau mo i latou atonu e mana'o e fa'agaoioi vave e maua mai ni fa'amatalaga mai nisi o mokesi sili ona lelei ma loka i tau o lo'o iai nei.

67

69

E tusa ai ma le tulaga moni, e mafai ona taʻua o se avanoa faʻasolopito lea e mafai ona faʻasaoina le faitau afe o tala i le mokesi.E iai le avanoa, o le a le tumau tului i se tulaga maualalo mo se taimi umi.O le mafuaaga lena e taua ai le galue nei, pe saili e toe faʻatupeina, tipi tupe totogi mokesi, pe sauni e toso le faʻaoso i le faʻatauina o se fale fou.


Taimi meli: Apr-16-2022