1 (877) 789-8816 clientsupport@aaalendings.com

Tala Fou mokesi

75bp Si'itia, Fa'aitiitia Tului mokesi!Aisea na fa'aaoga ai e le maketi le fa'amaumauga o le "fua-tipi"?

FacebookTwitterLinkinYouTube

08/08/2022

Le Fa'asao a le Feterale ua liliu e fa'amalieina

Na faalauiloa e le Federal Reserve i le fonotaga a Iulai Federal Open Market Committee (FOMC) e faapea o le tului o le a faaauau pea ona siitia i luga o le 75 faavae, ma siitia ai le fua faatatau o tupe a le malo i le 2.25% -2.5%.

Ose vaaiga masani a'o fa'atupula'ia le US Stocks ma pa'u ai fua a le Ofisa o Tupe ina ua o'o mai le 75 bp.E saʻo, o se tala talitutusa i Me ma Iuni FOMC fonotaga.

O le taimi muamua lea i le 40 tausaga talu ai na siitia ai e le Fed fua faatatau ile 75 bp ile laina.E fetaui lelei le fai atu o le Fed ua lava le malosi, ae aisea na ave ai e le maketi le "Rate-Cut" script?
E lua mafua'aga autu mo le fa'aalia lelei o maketi.O le tasi e faapea o le siitaga o fua faatatau na lelei i totonu o faamoemoega - o le maliega mo le 75bp siʻitaga na faia aʻo leʻi faia le fonotaga.O le isi mafuaʻaga o le Fed Chairman Powell na faʻailoa i le fonotaga a le aufaasālalau ina ua maeʻa le fonotaga: "e foliga mai o le a talafeagai le faʻagesegese o le saoasaoa o le siʻitia o le tau".

fugalaau

Powell: E foliga mai o le a talafeagai le faʻagesegese o le saoasaoa o faʻaopoopoga.

 

O le naʻo le taʻua o se "atonu o le a faʻagesegese le saoasaoa pe a faʻateleina" na lava lea e faʻatupu ai le fiafia i maketi, lea na foliga mai e vili ai le 75bp siʻitia o se "25bp cut".

Faʻatasi ai ma le malosi o faʻamoemoega pulega, ua faʻaalia mai e le Fed ia i matou o faʻamoemoega e sili atu le taua nai lo mea moni.

O maketi o loʻo mafuli i le suiga i le aso na sosoo ai ina ua maeʻa le fonotaga e faʻavae i luga o le faʻamatalaga talu ai, ma o le faʻamoemoega a le Fed e ono aʻafia ai lagona pupuu o maketi.

fugalaau

Punavai:https://www.cmegroup.com/trading/interest-rates/countdown-to-fomc.html

 

Ae ui i lea, e oʻo mai i le taimi nei, e leʻi faʻaalia e le maketi ni faʻailoga o le liliu, ma o faʻamoemoega o le siʻitia lemu o le fua faatatau e foliga mai o se faʻamatalaga talafeagai.

E iai se Pa'u?

O le tamaoaiga o le atunuu, o se fuataga o le aofaʻi o tupe faʻaalu i oloa ma auaunaga i totonu o le tamaoaiga, na paʻu i le tausaga faʻaletausaga e 0.9%, o le tala lea a le Matagaluega o Pisinisi i le Aso Tofi.

O le fa'aitiitiga e mulimuli mai i le 1.6% pa'u i le tamaoaiga i le tolu masina muamua o le tausaga ma o lona uiga o le US e ono i ai i le taimi nei i se tulaga fa'atekinisi - lua kuata o le pa'u o le GDP i lenei tausaga.

fugalaau

I totonu o le Iunaite Setete, o le vaega i totonu o le NBER o loʻo faia moni le valaau i le paʻu o le pisinisi o le Business Cycle Dating Committee.Ae o faaiuga a le komiti e masani ona sau ma le tuai.(I le 2020, e leʻi faʻaalia e le komiti se faʻaletonu seʻia oʻo ina paʻu le tamaoaiga ma 22 miliona tagata ua leai ni galuega mo masina.)

O le NBER e sili ona taulaʻi i galuega ma e foliga mai e mumu le maketi o galuega i totonu o Amerika.O le White House, lea na toe tuleia i tua le manatu o loʻo i ai se paʻu, ua faʻailoa mai o le leai o se galuega o loʻo i ai i le tala faasolopito maualalo o le 3.6%, e tusa lava pe ua iloa e le Matagaluega o Pisinisi ua paʻu le tamaoaiga i le lua kuata talu ai.

Ae ui i lea, e itiiti lava se masalosalo o le tamaoaiga o loʻo faʻagesegese, ma o faʻamatalaga maketi mo le siʻitia o tau o lenei tausaga ua amata ona paʻu, aʻo faʻamoemoeina o le paʻu o fua faatatau ua siʻitia.

fugalaau

Ua fa'amoemoe Wall Street e o'o atu i le 3.25% i le fa'ai'uga o le tausaga, o lona uiga o isi si'itaga e tolu o lo'o totoe i lenei tausaga e le sili atu i le 90 bp le aofa'i.

O le Fed e foliga mai o le a tatau ona mafaufau pe tatau ona lafoai se isi siʻitaga tele.

 

O le a alu i lalo le fua faatatau o le mokesi?

O le 10-year Treasury yield pa'u mai le 2.7% i le 2.658%, le maualalo talu mai Aperila, ona o faʻamoemoega o tului tului na faʻaauau pea ona paʻu i lenei tausaga.

fugalaau

O le fua faatatau tumau i le mokesi 30-tausaga na pa'ū i tua i le 5.3% (Freddie Mac)

fugalaau

E pei ona i ai, o le fua faatatau o mokesi ua faʻaalia se faʻasologa i lalo, ma e foliga mai ua alu le pito maualuga.

 

O le maketi o loʻo vaʻai mai i le taimi nei, o le Fed atonu o le a faʻasolosolo le siʻitia o fua faatatau o le a faʻapea:

O se siʻitaga 50bp ia Setema, faʻatasi ma se faʻasolosolo faʻasolosolo;

O le 25bp sopo ia Novema;

O le si'itia 25bp ia Tesema ona pa'u ai lea i lalo i le tausaga fou.

I se isi faaupuga, e mafai e le Fed ona amata faʻagesegese tului tului i le amataga o Setema, ae o le saoasaoa o faʻaopoopoga mulimuli ane e faʻalagolago i faʻamaumauga ia Iulai ma Aukuso.

Ae afai e le pa'u tele fuainumera o le tau o le tau, o le tulaga lamatia o le pa'u o le tamaoaiga e mafai ona taitai atu ai le Fed e siitia le tului e tetee atu ai i le tau o le tamaoaiga, ma o le a sili atu le pa'u o le mokesi.

Faʻamatalaga: O lenei tusiga na faʻataʻitaʻia e le AAA LENDINGS;o nisi o ata na pu'eina mai le Initaneti, o le tulaga o le saite e le o fa'atusalia ma e le mafai ona toe lolomiina e aunoa ma se fa'atagaga.E iai a'afiaga ile maketi ma e tatau ona fa'aeteete le fa'afaigaluegaina.O lenei tusiga e le o aofia ai fautuaga a le tagata lava ia mo tupe teufaafaigaluega, e le o amanaia foi sini faʻapitoa o tupe teufaafaigaluega, tulaga tau tupe poʻo manaʻoga o tagata taʻitoʻatasi.E tatau i tagata fa'aoga ona mafaufau pe o so'o se manatu, manatu po'o ni fa'ai'uga o lo'o i totonu e talafeagai ma o latou tulaga patino.Teufaafaigaluega e tusa ai ma lou lava tulaga lamatia.


Taimi meli: Au-07-2022