1 (877) 789-8816 clientsupport@aaalendings.com

Tala Fou mokesi

Aua le faaseseina e le GDP!Afai e le maalofia le paʻu i le 2023, o le a faʻaitiitia e le Fed le tau?O fea e alu i ai tului?

FacebookTwitterLinkinYouTube

11/07/2022

O Oketopa 27, o faʻamaumauga GDP mo le kuata lona tolu na faʻasalalau.

 

O le GDP o le kuata lona tolu na siitia le malosi o le 2.6% i lea tausaga ma lea tausaga, lea e le gata na sili atu i le maketi o le 2.4%, ae na faʻamutaina ai le "faʻaletonu faʻatekinisi" talu ai - lua kuata sosoo o le tuputupu aʻe le lelei o le GDP i le afa muamua o le tausaga.

O le GDP na liliu mai le leaga ile teritori lelei, o lona uiga o le siʻitia o le tului a le Fed e le o se faʻalavelave faʻafuaseʻi i le atinaʻeina o le tamaoaiga.

E mafai e se tasi ona manatu o faʻamatalaga lelei tau tamaoaiga e masani lava o se faʻailoga o le Fed o le a faʻaauau pea ona faʻatupulaʻia tului faʻamalosi, ae e leʻi tali mai pea le maketi.

O nei faʻamatalaga e leʻi faʻateʻaina ai faʻamoemoega mo le 75 faʻavae siʻitia i le masina o Novema, ae ua faʻateleina faʻamoemoega mo le 50 faʻavae siʻitaga (o le faʻagesegese muamua i le siʻitia o tau) i le fonotaga o Tesema.

O le mafuaʻaga o lenei faʻamatalaga foliga lelei o le GDP o loʻo tumu moni lava i le "feint" i tulaga o le fausaga faʻapitoa.

 

O le a le "fa'asesega" o le GDP i le kuata lona tolu?

E pei ona mafai ona tatou vaʻaia, o tupe faʻaalu a le tagata lava ia o le vaega sili lea o le tamaoaiga o Amerika, e tusa ma le 60% o le GDP, ma o le "ivi tua" o le tuputupu aʻe o le tamaoaiga a Amerika.

Peita'i, o le fa'aitiitia atili o le fa'asoa o le GDP o lo'o fa'atatau i tupe fa'aalu a le tagata lava ia i le kuata lona tolu, o lo'o fa'atusalia ai le fa'aauauina o le pa'u o le fa'aputuga o le tamaoaiga ma o lo'o va'aia e le to'atele o se fa'ailoga o le pa'u.

E le gata i lea, ua fa'aitiitia fo'i le fa'atupulaia o isi vaega laiti.O ai la o lo'o lagolagoina moni le tuputupu a'e o le tamaoaiga i le kuata lona tolu?

O isi oloa auina atu i fafo na saofagā i le 2.77% i le GDP i le kuata lona tolu, o lea e mafai ai ona faapea o le GDP o le GDP i le kuata lona tolu na toetoe lava a lagolagoina e oloa auina atu "na o ia".

O le mafuaʻaga o lenei mea ona o le US na auina atu i fafo le aofaʻi o suauʻu, kesi ma auupega i Europa ona o le feteʻenaʻiga o Rusia ma Iukureini.

O se taunuuga, e masani ona manatu le aufaipisinisi o lenei mea e le tumau ma o le a le tumau i kuata a sau.

O lenei fuainumera fa'ate'ia o le GDP atonu e na'o se "fa'afouga" a'o le'i pa'u.

 

O afea e liliu ai le Fed i le tulimanu?

E tusa ai ma faʻamatalaga faʻataʻitaʻiga lata mai mai Bloomberg, o le avanoa o se paʻu i totonu o le isi 12 masina o se mea mataʻutia 100%.

fugalaau

Punavai Ata: Bloomberg

 

Fa'aopoopo i ai le mea moni e fa'apea, o le fa'asolosolo fa'asolosolo i le 3-masina ma le 10-tausaga o tupe maua a Amerika, o lo'o ta'ua o fa'ailoga o le pa'u, o lo'o fa'alauteleina, ma o le fefe i le pa'u o lo'o toe maua i luga o le maketi.

I lenei tulaga, o le siʻitia o tului o loʻo faʻamalosia i se faʻalavelave - o le a faʻaitiitia e le Fed fua faatatau pe a tupu se paʻu?

O le mea moni, i le fa fa'aletonu o le 30 tausaga ua tuana'i, ua fetu'una'i e le Fed fua faatatau tului i se mamanu fa'apitoa.

Talu ai o fa'aletonu e masani ona fa'atasi ma le fa'atupula'ia o le leai o ni galuega ma le fa'aitiitia o mana'oga o tagata fa'atau, e masani lava ona amata fa'aitiitia e le Fed fua faatatau i le tolu i le ono masina talu ona maualuga tului i se taumafaiga e fa'aosofia ai le tamaoaiga.

E ui o le Fed atonu e mumusu e liliu vave le tai ma tipi le tau, afai e faʻaauau pea le paʻu i le tausaga a sau, e ono filifili le Fed i totonu o le ono masina o fua faatatau e oʻo atu i lo latou tau mulimuli e taofi le siʻitia pe faʻaititia fua faatatau e faʻamautu ai le tamaoaiga.

 

O afea e pa'ū ai tului?

I le tolusefulu tausaga talu ai, ua pa'ū fua mokesi i so'o se taimi ua o'o ai le tamaoaiga i se pa'u.

Ae ui i lea, a faʻaititia e le Fed tului tului, o fua faatatau mokesi e masani lava ona le toe paʻu vave.

I fa'aletonu e fa talu ai, 30-tausaga mokesi pa'u i le averesi e tusa ma le 1% i totonu o le tausaga ma le afa o le amataga o le pa'u.

O le gafatia mo le au faʻatau fale o loʻo i ai nei i se taimi maualalo, ae mo le tele o isi tagata faʻatau, o se paʻu ogaoga e ono aumaia ai le lamatiaga o le leiloa o galuega poʻo le maualalo o totogi, ma faʻateleina ai le gafatia.

O le siʻitia o fua faatatau o le 75 faavae ia Novema e leʻi finauina, ma o le fesili sili pe o le a faʻailogaina e le Fed se "taper" ia Tesema.

 

Afai e fa'ailoa mai e le Fed le fa'agesegese o le si'isi'i o fua faatatau mulimuli ane i lenei tausaga, o le a fa'amalieina fo'i fua faatatau mokesi i lena taimi.

Faʻamatalaga: O lenei tusiga na faʻataʻitaʻia e le AAA LENDINGS;o nisi o ata na pu'eina mai le Initaneti, o le tulaga o le saite e le o fa'atusalia ma e le mafai ona toe lolomiina e aunoa ma se fa'atagaga.E iai a'afiaga ile maketi ma e tatau ona fa'aeteete le fa'afaigaluegaina.O lenei tusiga e le o aofia ai fautuaga a le tagata lava ia mo tupe teufaafaigaluega, e le o amanaia foi sini faʻapitoa o tupe teufaafaigaluega, tulaga tau tupe poʻo manaʻoga o tagata taʻitoʻatasi.E tatau i tagata fa'aoga ona mafaufau pe o so'o se manatu, manatu po'o ni fa'ai'uga o lo'o i totonu e talafeagai ma o latou tulaga patino.Teufaafaigaluega e tusa ai ma lou lava tulaga lamatia.


Taimi meli: Nov-08-2022