1 (877) 789-8816 clientsupport@aaalendings.com

Tala Fou mokesi

FHFA si'i fa'agata i mokesi masani, o le a le uiga o lea mea mo tagata fa'atau fale?

FacebookTwitterLinkinYouTube

12/12/2022

I le aso 29 o Novema, na faʻasalalau ai e le Federal Housing Finance Agency (FHFA) le faʻafouina o le faʻatumauina o le faʻatapulaʻaina o nonogatupe mo mokesi masani mo le 2023.

 

Ole 2023 fa'atapula'a mokesi masani e fa'amanaia vave ma fa'aoga tulaga nei.

fugalaau

Fa'agata fa'aaitalafu masani o le a si'itia mai le $647,200 i le 2022 i le $726,200 i le tele o vaega o le US, o se si'itaga e tusa ma le 12 pasene;tapula'a i nofoaga maualuluga tau o le a si'itia foi, mai le $970,800 i le $1,089,300.* Mo le 1 Unite fale

fugalaau

Punavai ata: CBS NEWS

O le taimi muamua lenei i le tala faasolopito ua amata ai ona lagolagoina e le malo tele o Amerika ia nonogatupe mo fale i luga atu o le $1 miliona, o se faailoga taua tele!E taua foi mo tagata faatau fale uma.

O le a tonu la le Conforming Loan Limit (CLL)?

 

O le a le tapulaa masani o nonogatupe?

Ina ia malamalama po o le a le tapulaa masani o nonogatupe, e tatau ona tatou malamalama muamua po o le a le nonogatupe masani (Conforming Loan).

O le fa'amalieina o fa'aunegatupe o le tu'aiga masani lea o nonogatupe i le maketi a Amerika i aso nei, ma o le tele o tagata fa'atau e talosaga mo lea ituaiga nonogatupe.

O nei faaunegatupe e masani lava ona itiiti le malosi i tulaga o tagata faatau ma ua na o se fesoasoani a le malo mo tagata faatau e maualalo tau faatau, e mafai ai e tagata faatau e maualalo togi ma maualalo totogi e faatau ai se fale.

fugalaau

E tusa ai ma le tulafono, Conforming Loans ua faamaonia i lalo o tulafono a Fannie Mae ma Freddie Mac.

O kamupani uma e lua o le a tuʻuina atu ia nonogatupe e pei o mokesi-backed securities (MBS) ma faʻatau atu i tagata teu tupe i luga o maketi tatala.

Ona o le maualuga o le suavai ma le lagolago a le malo, o le tului o nonogatupe e masani ona maualalo nai lo le Non-conforming loan ma e le mamafa le faamaoniga, ae i le taimi lava e tasi o le aofaʻi o nonogatupe e mafai ona e mauaina mo lenei ituaiga nonogatupe o le a aua le tetele tele.

O lea la, o le Conforming loan o se mokesi e ausia le aofa'i o nonogatupe na fa'atulaga e Fannie Mae ma Freddie Mac, ma e na'o Fannie Mae ma Freddie Mac e mafai ona fa'atau mokesi i lalo ifo o le fa'atapula'a o le nonogatupe.

O tapulaa, o loʻo faʻatulagaina e le Federal Housing Finance Agency (FHFA).

 

E fa'afefea ona fa'atulaga tapulaa mo nonogatupe masani?

A'o talisapaia le tau o le fale i le aluga o taimi, o le Housing and Economic Recovery Act (HERA), na pasia e le malo o Amerika i le 2008, o loʻo tuʻuina atu ai mo fetuunaiga faaletausaga i tapulaa masani o nonogatupe ma faʻavae se faiga tumau mo le faʻatapulaʻaina o nonogatupe e faʻatatau mo suiga i tau o fale. i le Iunaite Setete.

O le tapulaa o loʻo faʻatulagaina e le Federal Housing Finance Agency (FHFA), lea e vaʻavaʻai i le pasene o suiga o tau o fale mai le tausaga talu ai na lipotia mai e le Federal Housing Finance Board (FHFB) ia Oketopa o tausaga taʻitasi e fetuunai ai le tapulaa masani o nonogatupe, lea e faalauiloa i le masina o Novema e sosoo ai.

O le siata o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai le suiga i le Conforming Loan limits mai le 1980 i le 2023, e faʻatatau i le tele o le Iunaite Setete.

fugalaau

Fa'amatalaga ata: TheMortgageReports.com

Talu mai le amataga o le 2020, o le 2023 masani faʻatapulaʻa nonogatupe ua vaʻaia foʻi le faʻateleina tele ona o le manaʻoga mo fale mautotogi ua siʻitia ona o faʻamaumauga maualalo mokesi ma le masani e faigaluega mai le fale, ma averesi tau faʻatau fale i le US ua siʻitia e. toetoe lava 40%.

A'o fa'atulaga e le FHFA le fa'avae mo fa'agata fa'aunegatupe masani, o itumalo ta'itasi e iai a latou lava fa'agata masani o nonogatupe.

E mafua ona o nisi o eria e sili atu le tau o fale i luga aʻe o le averesi a le atunuʻu, e pei o Niu Ioka, Seattle, ma San Francisco, o le tau aofaʻi o fale i le lotoifale ua oʻo i le 115% poʻo le sili atu o le faʻatapulaʻaina o nonogatupe masani.

I vaega ia, ua fa'atagaina e le FHFA ni tupe maualuga e nono mai mo nonogatupe masani (Super Conforming Loans), lea e ta'ua o High Balance Loans.

Mo Nonogatupe Paleni Maualuga, e mana'omia e le HERA le maualuga o le nonogatupe e le sili atu i le 150% o le fa'atapula'a o Nogatupe Fa'amalieina.

Fa'aaogāga fa'atulafonoina e fa'atatau i le tau maualuga e fai ma fa'ata'ita'iga o Alaska, Hawaii, Guam, ma le US Virgin Islands.Ole 2023 High Balance Loan limit e 150% o le masani ole Nogatupe fa'agata, po'o le $1,089,300.($726,200*150%=$1,089,300)

 

E fa'afefea ona a'afia ai tagata fa'atau fale?

O le maualuga o le fa'agata fa'aunegatupe masani o lona uiga e mafai e tagata fa'atau fale ona fa'amalieina mana'oga masani fa'aunegatupe, ma fa'aaitalafu masani e ausia fa'atapula'a e masani lava ona maualalo APR ma maualalo totogi masina mo tagata nono.

O faaunegatupe e sili atu i le fa'atapula'aina o nonogatupe masani e masani ona ta'ua o le Jumbo Loans, lea e masani ona maualuga atu tului nai lo le Conforming Loans.

Ae ona o le ono siitaga maualuga a le Fed i le tausaga, o tului i luga o nonogatupe masani ua masani ona siitia.E tusa ai ma fuainumera lata mai mai Freddie Mac, o le averesi o tului i luga o le 30 tausaga mokesi tumau e 6.49%, faaluaina i le amataga o le tausaga!

fugalaau

Ata fa'aigoaina: Freddie Mac

Ae o lea ua ofoina atu e le AAA LENDINGS se oloa Jumbo Loan ma le tului e maualalo5.250%!

fugalaau

E le gata i lea, e mafai ona e talosaga i le taimi nei mo lea ituaiga nonogatupe pe afai o le aofaʻi o nonogatupe e sili atu i luga ole Conforming Loan Limit.

 

O sea tului maualalo e le masani ona maua i luga o le maketi.Afai la e te agava'a, TATALO VA'AI!

Faʻamatalaga: O lenei tusiga na faʻataʻitaʻia e le AAA LENDINGS;o nisi o ata na pu'eina mai le Initaneti, o le tulaga o le saite e le o fa'atusalia ma e le mafai ona toe lolomiina e aunoa ma se fa'atagaga.E iai a'afiaga ile maketi ma e tatau ona fa'aeteete le fa'afaigaluegaina.O lenei tusiga e le o aofia ai fautuaga a le tagata lava ia mo tupe teufaafaigaluega, e le o amanaia foi sini faʻapitoa o tupe teufaafaigaluega, tulaga tau tupe poʻo manaʻoga o tagata taʻitoʻatasi.E tatau i tagata fa'aoga ona mafaufau pe o so'o se manatu, manatu po'o ni fa'ai'uga o lo'o i totonu e talafeagai ma o latou tulaga patino.Teufaafaigaluega e tusa ai ma lou lava tulaga lamatia.


Taimi meli: Apr-24-2023