1 (877) 789-8816 clientsupport@aaalendings.com

Tala Fou mokesi

Faʻafefea ona faʻamatalaina le Roaring CPI i luga aʻe o le 9%

FacebookTwitterLinkinYouTube

07/23/2022

Fa'amatalaga Autu

I le aso 13 o Iulai, na lipotia ai e le Matagaluega o Leipa le Fa'asinomaga o Tau Fa'atau o Iuni.

fugalaau

O le CPI o loʻo faʻateleina i le 9.1% o loʻo faʻaalia ai le maualuga o le tau.E pei ona tatou iloa uma, o le Federal Reserve ua faatolu ona siitia le tului i se lola talu ai nei.Faatasi ai ma se faiga faʻavae faigata, aisea ua faʻaauau ai ona paʻu le tau o tupe i luga o le maualuga muamua?Pe le'i aoga ea le faiga faavae tau tupe a le Federal Reserve na feagai ma le tau o le tamaoaiga?

O le isi itu taua o le Core CPI e pa'ū i le 5.9% mai le masina talu ai 6%, o le masina lona tolu lea o le pa'ū o le Core CPI.

fugalaau

O le a le eseesega i le va o le CPI ma le Core CPI?

O le CPI (Consumer Price Index) ose fuainumera fa'atatau o suiga o tau na fausia e fa'aaoga ai tau o oloa ma auaunaga e feso'ota'i ma le olaga o tagata i aso uma, e aofia ai le malosi, mea'ai, oloa ma auaunaga e fai ma fa'ata'ita'iga o mea fa'atusa.Ole suiga ole pasene ole tausaga ile CPI e fa'aaogaina e fai ma fua ole tau.O le Core Consumer Price Index e fuaina ai suiga i le tau o oloa ma auaunaga, e le aofia ai meaai ma le malosi.

Se'i o tatou fa'amatala se manatu i'i- Mana'omia le fetuutuuna'i.

O tagata e matua le mautonu i tau o meaai ma le malosi,

o lona uiga e latou te le tipiina tele e tusa lava pe maualuga na tau.

fugalaau

O le Core CPI, i le isi itu, e faasino i le maualuga o manaoga fetuutuunai mo oloa ma auaunaga.A siitia tau, e mautinoa lava e faaitiitia e tagata a latou tupe faaalu i faatauga ma isi auaunaga.O le mea lea, o le Core CPI o loʻo faʻaalia atili ai le tulaga o tau.

Ae ui i lea, o ia eseesega i le va o le CPI ma le Core CPI

e masani lava e le umi, e iu lava ina latou fa'atasi.

O le fa'aauau pea o le aga'i i lalo ole Core CPI ua fa'amaonia ai fo'i o le si'itia o tului a le Feterale Reserve sa aoga ile tau o le tau.

 

E iai ua tatou oo i le tumutumuga o tau?

I le tolu masina ua tuanaʻi, o le CPI na faʻatautaia e meaʻai ma le malosi.Talu mai le amataga o le tausaga, na si'itia ai tau o taumafa ma suau'u ona o le fesuisuiai o laina o sapalai, ae o le tau o le tau o oloa e le mafai ona foia e ala i le siitia o tului.

Ua lipotia mai o Rusia ma Iukureini o le a oʻo i se maliliega i luga o saito uta i le vaiaso fou, e ono faʻamalieina ai le faʻafitauli o meaʻai i le lalolagi.O le Fa'asinomaga o Tau o Mea'ai na fa'ailoa mai e le Fa'alapotopotoga o Mea'ai ma Fa'ato'aga a Malo Aufaatasi ua fa'aifo foi i lalo ia Iuni ma o le a fa'aalia i tau o taumafa CPI.

O le pa'u talu ai nei o le tau o le suauu ua faaitiitia ai foi le mamafa o oloa gaosi, ma ua agai i lalo le tau o penisini i le masina ua mavae, ma ua faamoemoe e pa'u i lalo.

 

fugalaau

E le gata i lea, o faʻamoemoega a le au faʻatau a le US mo le faʻatupulaia o tupe faʻaalu a le aiga i le isi 12 masina na pa'ū ia Iuni, e tusa ai ma se suʻesuʻega a le Federal Reserve na tuʻuina atu ia Iulai 11th, lea o loʻo valoia ai foi le faʻagesegese o le manaʻoga.

I se aotelega, faatasi ai ma manaoga vaivai ma sapalai ua faaitiitia, e mafai e le Federal Reserve ona vaaia se "paʻu manino o le tau" i le afa lona lua o le tausaga.

 

Si'itia fua fa'atatau & fa'aitiitia fua fa'atatau fa'atupu fa'atasi

O le tau o Iuni ua sili atu nai lo le faʻamoemoeina o le maketi, lea e ono oʻo atu ai i se faʻaiuga sili atu a le Federal Reserve ma le 75-basic-tului siʻitia ia Iulai.

O le taimi nei o faʻamoemoega maketi o le faʻatupulaia o fua faatatau a le Fed Funds o se pasene atoa na aʻe i le 68%, lea na latalata i le 0% i le aso na muamua atu.

fugalaau

Ae ui i lea, faatasi ai ma faʻamoemoega i le po o le siʻitia o le fua faatatau o le Fed i lenei tausaga ua vave ona siʻitia, o faʻamoemoega o le toe faʻaitiitia o fua faatatau ua faʻatupulaia foi.

O lo'o fa'amoemoeina le fa'aitiitiga o maketi i le 100 fa'avae i luga o le tausaga mai ia Fepuari, fa'atasi ai ma le fa'aitiitia o le kuata i le kuata muamua ua uma ona tau atoa.

I se isi faaupuga, o le Fed e foliga mai o le a siitia le tului e sili atu nai lo le mea na faʻamoemoeina i le afa lona lua o lenei tausaga, ae o le a oʻo mai foi le paʻu i le amataga o le tausaga a sau.

Faʻamatalaga: O lenei tusiga na faʻataʻitaʻia e le AAA LENDINGS;o nisi o ata na pu'eina mai le Initaneti, o le tulaga o le saite e le o fa'atusalia ma e le mafai ona toe lolomiina e aunoa ma se fa'atagaga.E iai a'afiaga ile maketi ma e tatau ona fa'aeteete le fa'afaigaluegaina.O lenei tusiga e le o aofia ai fautuaga a le tagata lava ia mo tupe teufaafaigaluega, e le o amanaia foi sini faʻapitoa o tupe teufaafaigaluega, tulaga tau tupe poʻo manaʻoga o tagata taʻitoʻatasi.E tatau i tagata fa'aoga ona mafaufau pe o so'o se manatu, manatu po'o ni fa'ai'uga o lo'o i totonu e talafeagai ma o latou tulaga patino.Teufaafaigaluega e tusa ai ma lou lava tulaga lamatia.


Taimi meli: Iul-23-2022