1 (877) 789-8816 clientsupport@aaalendings.com

Tala Fou mokesi

Ua o'o i le Taimi e toe fai aiiloiloto le Fa'amoemoe o le Pa'u

FacebookTwitterLinkinYouTube

07/13/2022

Suiga mata'utia i se taimi puupuu

A'o fa'amalosia e le Federal Reserve faiga fa'avae tau tupe e fa'afetauia ai le tau sili ona leaga i totonu o le 40 tausaga, o le tamaoaiga o Amerika o lo'o i lalo o le pa'u.

Ua sili atu le fefefe o le aufaipisinisi i le paʻu nai lo le tau o le tamaoaiga i le vaiaso talu ai.

O le tele o faletupe tetele i Wall Street na latou tuʻuina atu lapataiga o le paʻu, ma na faʻapea foi Wells Fargo ua paʻu le Iunaite Setete i le paʻu.

fugalaau

A'o fa'avavevave le pa'u o le maketi o fa'atauga, na si'itia maualuga le maketi fa'asoa, ma o le fa'ailoga tala na pa'u i le 20-tausaga le maualuga, fefa'ataua'iga i fa'amoemoega o le pa'u o lo'o pulea.

Faatasi ai ma le amataga o le paʻu, o pisinisi ma le tamaoaiga o loʻo feagai ma le faʻateleina o le mamafa;e talitonu le aufaipisinisi o le maketi o tagata faigaluega o loʻo faʻaitiitia le malosi, ae o faʻamaumauga e le o faʻatoʻaga i le Aso Faraile e mafai ona avea ma faʻalavelave mo le faʻaogaina o maketi.

Ae ui i lea, o tupe maua a Amerika na toe oso i luga ole 3% i le maeʻa ai o le Aso Faraile, ma o le avanoa o le 75 faʻavae fua faʻatatau ia Iulai na siitia i le 92.4%.

fugalaau

O mea uma ona o nei faʻamatalaga e mamao mai le vaivai e pei ona faʻamoemoeina e le toʻatele o tagata,

ae e foliga mai e lelei tele.

 

Fa'afefea ona malamalama lenei lipoti ?

Na lipotia e le Matagaluega o Leipa i le Aso Faraile e faapea 372,000 galuega fou na faia ia Iuni ae o le leai o ni galuega na taofia i le 3.6 pasene, i totonu o le maualalo o fua faatatau.

fugalaau

Aisea la na suia ai e lenei lipoti tulaga maketi i se taimi puupuu?Na fa'apefea ona tosina mai ai le to'atele o tagata mai vaega uma?

Matou te iloa o le misiona lua a le Fed o le faatumauina lea o le mautu o tau ma faʻamautinoa le maualuga o galuega, o lea na taumafai ai faiga faʻavae a le Fed e maua se paleni i le va o le "inflation" ma le "tulaga o le leai o se galuega".

Ae ui i lea, talu ai ua maualuga tele le tau, o le faʻamuamua o faiga faʻavae a le Fed o le faʻaitiitia o le tau o le tau i le faʻaleagaina o galuega ma le faʻatupulaia i se tulaga patino.

E ui lava o le "tulaga o le leai o se galuega" o se popolega tele o le Fed, ae o se faʻailoga tuai o le tamaoaiga.E umi se taimi mo le maketi o galuega e faʻaalia ai le fuainumera o le leai o se galuega.O le mea lea, o totogi e le o ni fa'ato'aga ua manatu e ta'imua i fua faatatau o le leai o ni galuega ma atagia ai le tulaga o lo'o alu ai le tamaoaiga i se tulaga patino.

E pei ona taʻua i tala muamua, o le maketi o loʻo i totonu o se setete e tutusa lelei tala fou ecodata nomic ma leaga.O fa'amaumauga e le o ni fa'ato'aga e sili atu i lo tatou fa'amoemoe e fa'ailoa mai ai e le o toe fo'i le tamaoaiga i le pa'u o le tamaoaiga ona o le fa'amamafa o le fafagaina;ae ui i lea, o le taunuuga sili ona tuusaʻo o le Fed o le a sili atu ona faʻatauvaʻa i le siitia o tului.

E taua le maitauina o loʻo i ai se fuainumera autu i le va o totogi e le o ni faʻatoʻaga ma le fuainumera o le leai o ni galuega: pe a tumau pea totogi e le o ni faʻatoʻaga i luga aʻe o le 200,000, o le maketi o tagata faigaluega e manatu e malosi tele.

fugalaau

O totogi e le o ni fa'ato'aga ua i luga a'e o le 200,000 tulaga talu mai le 2021, ua maua ai e le Fed le lototele e fa'aauau ai le si'itia o fua faatatau.

O lea la, pe a tatou vaʻavaʻai i nei faʻamatalaga i nai masina o lumanaʻi, soʻo se mea i luga atu o le 200,000 e leai se masalosalo o le a suia e le Fed lona mafaufau: ua manatu le Fed e mafai nei ona le amanaiaina le maketi o Leipa ma tuʻu uma lona mafaufau i le tau o le tamaoaiga.

 

O le faamoemoe of   o le r e mafai ona "vave tele"

Ina ua maeʻa faʻamaumauga na tuʻuina atu i luga o totogi e le o ni faʻatoʻaga, na siʻitia teisi US stocks ma auro, ae na paʻu teisi le tala.

Ae ui i lea, i lenei taimi faigata, sa i ai nai suiga laiti maketi e le o ogatasi ma ia faʻamatalaga taua.

O le a le mea o loʻo i tua o le mea moni o le taʻaloga i le va o le "fefe faʻaletonu" ma le "sili atu hawkish Fed", ma o le maketi e le o toʻa e pei ona foliga mai, ae tumu i tauvaga.

Ole si'itaga ole 75 fa'avae ile masina nei (Iulai 28) o lo'o fa'amauina i luga ole ma'a, ma o le malosi o le maketi o galuega ua lagolagoina le Fed e fa'atupula'ia faiga fa'atauva'a.

E ui o fefaʻatauaʻiga muamua a le maketi i faʻamoemoega o le paʻu atonu e "faʻamataʻu", e manino lava o faʻamaumauga o totogi e le o faʻatoʻaga na faʻafilemuina mo sina taimi le fefe o tagata i le paʻu.E ui o le tamaoaiga o loʻo faʻaalia faʻailoga o le faʻagesegese, o talanoaga uma e uiga i le paʻu o le tamaoaiga ua vave nei ma e le faʻamalieina ai le fefe i le faʻateleina o siʻitaga a le Fed.

fugalaau

Ua amata ona si'itia le fa'atauga o maketi i luga o si'itaga a Fed, fa'atasi ai ma fua faatatau o lo'o oso i luga a'e o le 3.6 pasene i le kuata muamua o le tausaga a sau.

O le faaletonu o le tamaoaiga talu ai atonu o se faʻalavelave sese, ae o le Fed e manaʻomia pea ona nofouta i le faʻagesegese o le tamaoaiga ma le siʻosiʻomaga tau tupe.

Masalo o maketi o le a taofia le popole pe a amata ona popole le FED.

Faʻamatalaga: O lenei tusiga na faʻataʻitaʻia e le AAA LENDINGS;o nisi o ata na pu'eina mai le Initaneti, o le tulaga o le saite e le o fa'atusalia ma e le mafai ona toe lolomiina e aunoa ma se fa'atagaga.E iai a'afiaga ile maketi ma e tatau ona fa'aeteete le fa'afaigaluegaina.O lenei tusiga e le o aofia ai fautuaga a le tagata lava ia mo tupe teufaafaigaluega, e le o amanaia foi sini faʻapitoa o tupe teufaafaigaluega, tulaga tau tupe poʻo manaʻoga o tagata taʻitoʻatasi.E tatau i tagata fa'aoga ona mafaufau pe o so'o se manatu, manatu po'o ni fa'ai'uga o lo'o i totonu e talafeagai ma o latou tulaga patino.Teufaafaigaluega e tusa ai ma lou lava tulaga lamatia.


Taimi meli: Iul-16-2022