1 (877) 789-8816 clientsupport@aaalendings.com

Tala Fou mokesi

O le Art of Expectation Management:
"Togafiti" eseese a le Fed

FacebookTwitterLinkinYouTube

05/10/2022

"Ou te iloa e te manatu e te malamalama i le mea na e manatu na ou fai atu ai ae ou te le o mautinoa e te iloa o mea na e faalogo i ai e le o le uiga o laʻu tala."- Alan Greenspan

I se tasi taimi, na faia ai e le Taitaifono a le Federal Reserve Alan Greenspan le faauigaina o faiga faavae tau tupe i se taaloga taumatemate.

O nai gaioiga laiti uma a lenei tupu tau tamaoaiga ua avea ma fua faatatau o le tamaoaiga o le lalolagi i lena vaitau.

Peitai, o le tulai mai o le faaletonu o le Subprime mokesi e le gata na afaina ai le tamaoaiga o Amerika, ae na lagona ai foi e le maketi le le fiafia tele i le taaloga matemate a le Fed.

O le iʻuga, na aʻoaʻoina e le Taitaifono fou a le Federal Reserve Berknan mai nei mea sese ma faasolosolo malie ona faʻaaogaina le "pulega o faʻamoemoega" ma faʻaauau pea ona faʻaleleia.

I le taimi nei, e tusa ai ma lenei seti o faʻatonuga faʻatonuga, o le Fed ua toetoe lava a taʻalo atoatoa.

fugalaau

I le Aso Lulu, na faʻasalalau ai e le Fed lana faʻamatalaga tului sili ona lata mai, faʻasalalau le siʻitia o le 50-basis point, ma o le a amata faʻaititia lona paleni ia Iuni.

Mo le Fed o se faiga faʻamalosia malosi, o le tali a le maketi e foliga mai e matua faʻamoemoeina, ma se lagona o le maketi o loʻo faʻaalia i tala leaga.

O le S&P 500 na maua le pasene sili ona maualuga i le tasi aso i le toeitiiti atoa le tausaga, ma o le 10-tausaga US bond na toe paʻu foi ina ua uma ona paʻu i le 3%, tasi i lalo i le 2.91%.

fugalaau

E tusa ai ma le manatu masani, na faʻasalalau e le Fed se siʻitia o tau, lea o le faʻamalosia o tupe, o le a iai se faʻaititia o maketi o oloa, ma e talafeagai foi ona tulaʻi mai faʻamau a Amerika i le tali atu.Ae peitai, aisea ua i ai se tali e feteenai ma le faamoemoe?

E mafua ona o le maketi ua uma ona tau atoa i gaioiga a le Fed (Price-in) ma faia se tali vave.Fa'afetai uma i le pulega fa'amoemoe a le Fed - latou te faia fonotaga fa'alemasina fa'aletupe a'o le'i si'itia le tau.Aʻo leʻi faia le fonotaga, latou te faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma le tele o taimi ma le maketi e faʻaalia ai faʻamoemoega tau tamaoaiga, e taʻitaʻia ai le maketi e talia suiga i faiga faʻavae tupe.

O le mea moni, i le amataga o le faaiuga o le tausaga talu ai, ina ua uma ona toe tofia le Fed Chairman Powell, na ia suia lana faiga lupe muamua ma avea ai ma le malosi.

I lalo o le "pulega faʻamoemoe" a le Fed, na suia le faʻamoemoega o le maketi mai le pe o le a iai se faʻaititia pe o le a iai se siʻitia o fua faatatau, ma siitia mai le 25 faʻavae i le 50 faʻavae.I lalo o le faatosinaga o le soona fai soo, o le sopo ita na iu lava ina tupu i le 75 faavae.Mulimuli ane, na siitia e le Fed "pati lupe" fua faatatau i le 50 faavae.

A fa'atusatusa i le 25 fa'avae muamua, 50 fa'avae fa'atasi ma le fuafuaga o lo'o lumana'i o le fa'aitiitiga o le laulau e mautinoa lava e matua fa'amalosi.Mulimuli ane, o le taunuuga na avea ma "i totonu o faʻamoemoega" ona o le Fed na faʻamoemoeina le 75 faʻavae.

E le gata i lea, o le tautalaga a Powell na faʻasalaina ai foi le ono tele atu o tului, faʻateleina le faʻaleleia atili o lagona o maketi ma faʻaitiitia ai popolega e uiga i le soona faʻamalosi.

E ala i se faʻaauau vave faʻasalalau o "faailoga hawkish", e faʻatautaia e le Federal Reserve le pulega faʻamoemoega, lea e le gata ina faʻavavevaveina le taamilosaga faʻamalosi, ae faʻafilemuina foi le maketi, ina ia iu lava ina aliaʻe le aʻafiaga o le "Boots landing", o lea o le a fa'aalu ma le poto ma le mautu le vaitaimi o suiga o faiga fa'avae.

Malamalama i le tomai o le faʻamoemoe o le Fed, e le tatau ona tatou popole tele pe a tulaʻi mai le siʻitia o tau.E tatau ona iloa o mea e sili ona taufaamatau o le a le tupu ae leʻi pa'ū le fua mai le pito maualuga.O le maketi atonu ua uma ona faʻaogaina "faʻamoemoega" ma e oʻo lava i tupe i le aʻafiaga o le siʻitia o fua faatatau i luma atu o le taimi.

E tusa lava po o le a le atoatoa o faʻamoemoega, e le mafai ona natia le mea moni o le Fed o loʻo i luga o le ala o faiga faʻavae faʻamalosi tau tupe;o lona uiga, pe siitia le tau o le treasury rates po o le mokesi, e faigata ona iloa se suiga i se taimi puupuu.

O se savali autu o le a faʻasalalau faʻamaumauga o tau o Aperila i le vaiaso a sau;afai e pa'u i tua fa'amaumauga o tau, e mafai e le Fed ona fa'agesegese le saoasaoa o si'itaga o tului.

I masina o lumanaʻi, atonu o le a toe faia e le Fed ia lava togafiti, faʻatagaina le maketi e faʻamama muamua e ala i le faʻamoemoega pulega.E tatau ona tatou lokaina le tului maualalo i le taimi nei i se taimi vave;e pei lava ona fai mai se muagagana, o le manu i le lima e aoga i manu e lua i le vao.

O mea o loʻo i luga e mafai ona aoteleina i se faʻasalaga i le pisinisi fefaʻatauaʻiga: Faʻatau le tala, faʻatau atu tala fou.

Faʻamatalaga: O lenei tusiga na faʻataʻitaʻia e le AAA LENDINGS;o nisi o ata na pu'eina mai le Initaneti, o le tulaga o le saite e le o fa'atusalia ma e le mafai ona toe lolomiina e aunoa ma se fa'atagaga.E iai a'afiaga ile maketi ma e tatau ona fa'aeteete le fa'afaigaluegaina.O lenei tusiga e le o aofia ai fautuaga a le tagata lava ia mo tupe teufaafaigaluega, e le o amanaia foi sini faʻapitoa o tupe teufaafaigaluega, tulaga tau tupe poʻo manaʻoga o tagata taʻitoʻatasi.E tatau i tagata fa'aoga ona mafaufau pe o so'o se manatu, manatu po'o ni fa'ai'uga o lo'o i totonu e talafeagai ma o latou tulaga patino.Teufaafaigaluega e tusa ai ma lou lava tulaga lamatia.


Taimi meli: Me-10-2022