1 (877) 789-8816 clientsupport@aaalendings.com

Tala Fou mokesi

 O le mea moni e uiga i le maketi o tagata faigaluega, lea o loʻo vevela pea pe a maeʻa le lima o le tului

FacebookTwitterLinkinYouTube

10/14/2022

O fa'amaumauga o totogi e le o fa'ato'aga na sili atu nai lo fa'amoemoega

I le Aso Faraile, na tatala ai le lipoti o totogi e le o ni faatoaga mo Setema, ma o se lipoti "malosi" o galuega i soo se fuataga.

 

O totogi e leai ni faatoaga na siitia i le 263,000 ia Setema, i luga aʻe o faʻamoemoega maketi o le 255,000 ma o le leai o se galuega na faʻafuaseʻi ona pa'ū i le 3.5%, o le tulaga maualalo i le 50 tausaga, ma lalo ifo o faʻamoemoega maketi o le 3.7%.

I le maeʻa ai o le faʻasalalauga o lenei lipoti, na matua paʻu ai oloa a le US ma o le fua mai i luga o le 10-tausaga US bonds na oʻo lava i se maualuga fou, siitia i luga ole 3.9% i le tasi taimi.

O faʻamatalaga lelei o le tamaoaiga ua toe avea ma tala leaga mo le maketi - o le Fed na faʻamoemoe e faʻaitiitia le manaʻoga mo tagata faigaluega, lea o le a faʻamafanafanaina ai le tuputupu aʻe o totogi ma iu ai ina faʻaititia le tau.

Ae ui i lea, o lenei lipoti o loʻo faʻaalia ai o le siitaga a le Fed e foliga mai "le aoga" ma e leʻi faʻamafanafanaina le maketi o tagata faigaluega, lea na faʻamalosia ai foi le faʻamoemoe o le Fed mo le isi 75 faʻavae siʻitia fua faatatau ia Novema.

I ni nai masina, mai ia Mati ia Setema, na siitia ai e le Fed tului i le aofaʻi o le 300bp, ae o le maketi o tagata faigaluega ua tuai ona malulu.

Aisea o lo'o malosi ai pea le maketi o tagata faigaluega pe a mae'a si'itaga fa'asolosolo e lima?O le mafuaaga autu o le tuai i faʻamatalaga.

 

Le mea moni e uiga i numera "malosi".

E lua mafua'aga mo ia fa'amaumauga malosi o galuega.

O le tasi o tagata e le o fia faigaluega e le o aofia i le fuafuaina o le leai o ni galuega: E tusa ai ma le Matagaluega o Leipa, toeitiiti atoa le 2 miliona tagata na le mafai ona faigaluega ia Setema ona o le faʻamaʻi - o lenei faitau aofaʻi e le o aofia i faʻamaumauga o galuega. .

Lona lua, fa'alua le faitau: e masani ona lua auala o fa'amaumauga mo le aofa'i o tagata faigaluega, su'esu'ega o aiga ma su'esu'ega fa'avae.

O le su’esu’ega a le aiga e fa’atatau i le aofa’i o tagata, afai e to’alua tagata faigaluega o le aiga, e to’alua tagata faigaluega;o le su'esu'ega fa'avae, i le isi itu, e fa'avae i luga o galuega, a faigaluega le tagata e to'atasi i ni atina'e se lua i le taimi e tasi, e to'alua tagata faigaluega.

Ole pito i lalo ole fa'amaumauga ole totogi ole fa'ato'aga o lo'o ta'u mai ai fa'amaumauga o su'esu'ega fa'avae, ma i le ono masina talu ai, o le fa'atupulaia o galuega i le su'esu'ega fa'avae ua sili mamao atu nai lo le su'esu'ega o aiga.

O lona uiga, i le ono masina ua tuanaʻi, ua faateleina le aofaʻi o tagata faigaluega e sili atu i le tasi le galuega i le taimi, ma o nisi o i latou o loʻo faʻafaigaluegaina e "faʻalua le faitau."

Mai i luga, e manino lava o le maketi o tagata faigaluega i tua atu o faʻamaumauga o totogi e le o faʻatoʻaga atonu e le vevela e pei ona aliali mai.

E le gata i lea, o le faʻatupulaia o totogi e le o faʻatoʻaga ia Setema o le siʻitaga aupito itiiti lea talu mai Aperila '21, ma o le suiga laʻititi i lenei faʻamaumauga atonu e sili atu ona mataʻina aʻo faʻaauau pea le faʻatupulaia o galuega.

O le maketi o tagata faigaluega ua faʻaalia faʻailoga o le vaivai, ae o faʻailoga autu masani e le o atagia mai ai nei faʻalavelave i se taimi talafeagai ona o le tele o le tuai i faʻamaumauga o faʻamaumauga.

E mafai foi ona tatou vaʻavaʻai i faʻamaumauga faʻasolopito.E pei ona e va'ai mai le siata o lo'o i lalo, o fa'amaumauga o totogi e le o fa'ato'aga e iai se tali "fa'a'ole'ole" i le si'itia o fua faatatau a le Fed.

fugalaau

Punaoa fa'amaumauga: Bloomberg

 

I tala fa'asolopito, o le tele o si'itaga ua mafai ona fa'aitiitia ai le si'itia i luga o totogi fou e le'i fa'ato'aga, ae o le suiga o le tulaga e toetoe lava o taimi uma e fa'ateteleina mai le si'osi'omaga o si'itaga.

O lo'o fa'ailoa mai ai o fa'amaumauga o galuega e tali mai fo'i ma le fa'aletonu i le si'itia o fua faatatau a le Fed.

 

E fa'afefea ona ta'ita'ia le si'itia o tau o totogi o fa'amaumauga e le o fa'ato'aga

O le siitia vave o fua faatatau e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le tamaoaiga, ma o loʻo iloa lelei e le Fed lena mea, ae o loʻo taʻua e Powell le maualalo o le leai o se galuega i soʻo se faʻamatalaga e avea ma faʻamaoniga sili e le o lamatia le tamaoaiga i le paʻu.

E pei ona ta’ua muamua, o le si’itia o fua faatatau a le Fed ua i ai se aafiaga tuai ma e le’i matua’i atoatoa i le tamaoaiga.

Ae ui i lea, o le faʻagesegese o le faʻatupulaia o galuega o le a faʻasolosolo malie, faʻatasi ai ma le maketi o tagata faigaluega i le maeʻa ai o le maalili malie o le tamaoaiga, ma oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le tau.

I le taimi nei, o le Fed e ono faʻagesegese pe faʻagata foi le saoasaoa o siʻitaga o tului.

Ae ui i lea, o loʻo faʻaauau pea ona gauai atu le Fed i le lipoti o totogi e le o faʻatoʻaga ma le fua faatatau autu o le PCE, ma o loʻo faʻaauau pea ona tuʻuina atu le faʻavae mo le 75bp fua faatatau ia Novema.

 

E mautinoa lava le toe si'itia o tului, ma e tatau i tagata fa'atau fale e mana'omia se nogatupe e tatau ona vave amata ina ia 'alofia le misia o se taimi talafeagai e fa'amautu ai tau maualalo.

Faʻamatalaga: O lenei tusiga na faʻataʻitaʻia e le AAA LENDINGS;o nisi o ata na pu'eina mai le Initaneti, o le tulaga o le saite e le o fa'atusalia ma e le mafai ona toe lolomiina e aunoa ma se fa'atagaga.E iai a'afiaga ile maketi ma e tatau ona fa'aeteete le fa'afaigaluegaina.O lenei tusiga e le o aofia ai fautuaga a le tagata lava ia mo tupe teufaafaigaluega, e le o amanaia foi sini faʻapitoa o tupe teufaafaigaluega, tulaga tau tupe poʻo manaʻoga o tagata taʻitoʻatasi.E tatau i tagata fa'aoga ona mafaufau pe o so'o se manatu, manatu po'o ni fa'ai'uga o lo'o i totonu e talafeagai ma o latou tulaga patino.Teufaafaigaluega e tusa ai ma lou lava tulaga lamatia.


Taimi meli: Oke-15-2022