1 (877) 789-8816 clientsupport@aaalendings.com

Tala Fou mokesi

O a avanoa mo le maketi mokesi ona o le tau o le fesuiaiga o le RMB e pa'ū i lalo ole 6.9 ma o loʻo faʻaauau pea ona talisapaia le tala?

FacebookTwitterLinkinYouTube

09/17/2022

Ole fa'asologa ole tala o lo'o fa'asolo ile maualuga fou ile 20 tausaga

I le Aso Gafua, o le ICE dollar index na tulaʻi mo sina taimi i luga aʻe o le 110 faʻailoga, ausia se maualuga fou i le lata i le 20 tausaga.

fugalaau

Punavai ata: https://www.cnbc.com/quotes/.DXY

O le US Dollar Index (USDX) o loʻo faʻaaogaina e fuafua ai le tuʻufaʻatasia o le suiga o le tala Amerika i isi tupe filifilia e fua ai le maualuga o le malosi o le tala Amerika.

O lenei ato o tupe e aofia ai tupe tetele e ono: o le Euro, le Yen Iapani, le Pound Peretania, le Canadian Dollar, le Swedish Krona ma le Swiss Franc.

O le si'itia o le tala o lo'o ta'u mai ai ua si'itia le fua faatatau o le tala i tupe o lo'o ta'ua i luga, o lona uiga ua fa'afetaia le tala ma o oloa autu fa'ava-o-malo o lo'o fa'amauina i tala, o lea ua pa'u ai tau o oloa tutusa.

E ese mai i le sao taua o le tala o le tala i fefaʻatauaiga i fafo, o lona tulaga i le macroeconomics e le tatau ona le amanaiaina.

E maua ai e le aufaipisinisi se manatu pe o le a le malosi o le US dollar i le lalolagi, lea e aʻafia ai tupe faʻaalu a le lalolagi ma aʻafia ai faʻatauga ma maketi faʻatau, ma isi.

E mafai ona fa'apea o le tala o le tala o se ata o le tamaoaiga o Amerika ma se vane o le tau mo tupe teufaafaigaluega, o le mafuaaga lea o loʻo vaʻaia e le maketi o le lalolagi.

 

Aisea e toe fua ai le tala?

O le saoasaoa o le oso i luga o le tala talu mai lenei tausaga na amata ina ua faailoa mai e le Federal Reserve-i le afaina o le tuputupu aʻe o le tamaoaiga-o le a tetee atu i le tau o le tamaoaiga e ala i le siitia vave o tului.

O lenei mea na mafua ai le galu o le faʻatau atu i maketi o faʻatauga ma faʻamaufaʻailoga ma faʻaosoina ai tupe maua a Amerika aʻo sosola le aufaipisinisi i le tala Amerika o se malutaga saogalemu, ma iu ai ina faʻaosoina le faʻasologa o tala i tulaga e leʻi vaʻaia i le tele o tausaga.

Faatasi ai ma faʻamatalaga lata mai a Powell e uiga i le "tauina o le tamaoaiga e aunoa ma le taofia", o le toʻatele o loʻo faʻamoemoe nei o le Fed e faʻaauau pea le siitia o tului e oʻo atu i le 2023, ma o le iuga e ono tusa ma le 4%.

O fua o tupe maua i luga o le lua tausaga Amerika na sosolo atu i le 3.5% pa puipui i le vaiaso talu ai, o le maualuga maualuga talu mai le amataga o le faʻafitauli tau tupe a le lalolagi.

fugalaau

Punavai ata: https://www.cmegroup.com/trading/interest-rates/countdown-to-fomc.html

E oʻo mai i le taimi nei, o faʻamoemoega o le siʻitia o le 75 faʻavae i le masina o Setema o loʻo maualuga i le 87%, ma o le Fed o le a faʻaauau pea ona sii i luga fua faatatau e faatosina ai le aufaipisinisi e faʻafeiloaʻi tupe mai atunuu o loʻo maualalo le tau i le US.

I le isi itu, o le euro, o le vaega pito sili lea ona tele o le tala faʻamaufaʻailoga, e sili ona aʻafia i ai, ae o le faʻafitauli o le malosi i Europa ua toe faʻateleina i le faʻalavelave faʻafuaseʻi o sapalai kesi mai Rusia i Europa.

Ae i le isi itu, o le faʻaaogaina ma faʻamaumauga o galuega i totonu o le US ua atinaʻe lelei, ma o le lamatiaga o le paʻu e maualalo, lea e sili atu ai le sailia o aseta tala.

I le taimi nei, e foliga mai o le faiga faʻavae faigata a le Fed e pei o se aū i luga o le manoa, o le tulaga i Rusia ma Iukureini e foliga mai e le toe suia i se taimi pupuu, e foliga mai o le a tumau pea le malosi o le Dollar, ma e faʻamoemoe foi e sili atu i le 115 maualuga.

 

O a avanoa e maua mai i le faʻaititia o le RMB?

O le vave fa'atatau o le US dollar ua mafua ai ona fa'aititia le aofa'i o tupe a le atunu'u tetele o le lalolagi, lea e le'i fa'asaoina ai le tau o le RMB.

E oʻo mai ia Setema 8th, o le yuan's offshore exchange rate ua faʻavaivaia le 3.2 pasene i le masina i le 6.9371, ma e toʻatele e fefefe e ono pa'ū i lalo ole tulaga taua 7.

fugalaau

Punavai ata: https://www.cnbc.com/quotes/CNY=

Ina ia faʻamalieina le mamafa i le faʻaititia o le yuan, ua tipiina foʻi e le faletupe tutotonu a Saina le fua faatatau faʻaagaaga mo tupe teu mai fafo - mai le 8 pasene i le 6 pasene.

I se tulaga lautele, o le faʻaititia o le tau o fefaʻatauaiga e faʻateleina ai oloa auina atu i fafo, ae e oʻo atu ai foi i le faʻaititia o aseta o loʻo faʻatatau i tupe a le atunuʻu - o le faʻaititia o le RMB e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o aseta.

O le fa'aitiitia o aseta e le lelei mo le fa'afaigaluegaina, ma o tupe o lo'o i totonu o tala a tagata mau'oa o le a fa'aitiitia fa'atasi ma i latou.

Ina ia fa'asaoina le tau o tupe i totonu o latou teugatupe, o le sailia o tupe fa'afaigaluega i fafo ua avea ma auala ua fa'ateleina ona ta'uta'ua mo tagata ta'ito'atasi maualuga le tau e fa'asaoina ai le tau oa latou tupe o lo'o iai.

I lenei laʻasaga, pe a vaivai le tamaoaiga o Saina, o le RMB o loʻo faʻaitiitia le tau ma le USD o loʻo faʻafetai tele, o le teufaafaigaluega i fale faʻatau a Amerika ua avea ma pa mo le tele o tagata.

Na faʻatau e tagata faʻatau Saina le $ 6.1 piliona (poʻo le sili atu i le RMB 40 piliona) le tau o le US real estate i le tausaga talu ai, i luga ole 27 pasene mai le tausaga talu ai, e tusa ai ma le NAR.

I le lumana'i, o se tulaga fa'atupulaia mo le aufaipisinisi a Saina o le fa'ateleina lea o le vaega o aseta mai fafo.

 

Mo le maketi mokesi, e foliga mai o le a aumaia ai isi avanoa fou ma avanoa.

Faʻamatalaga: O lenei tusiga na faʻataʻitaʻia e le AAA LENDINGS;o nisi o ata na pu'eina mai le Initaneti, o le tulaga o le saite e le o fa'atusalia ma e le mafai ona toe lolomiina e aunoa ma se fa'atagaga.E iai a'afiaga ile maketi ma e tatau ona fa'aeteete le fa'afaigaluegaina.O lenei tusiga e le o aofia ai fautuaga a le tagata lava ia mo tupe teufaafaigaluega, e le o amanaia foi sini faʻapitoa o tupe teufaafaigaluega, tulaga tau tupe poʻo manaʻoga o tagata taʻitoʻatasi.E tatau i tagata fa'aoga ona mafaufau pe o so'o se manatu, manatu po'o ni fa'ai'uga o lo'o i totonu e talafeagai ma o latou tulaga patino.Teufaafaigaluega e tusa ai ma lou lava tulaga lamatia.


Taimi meli: Sep-17-2022