1 (877) 789-8816 clientsupport@aaalendings.com

Tala Fou mokesi

Aisea e taua tele ai le Prime Rate i mafaufau o faletupe?

FacebookTwitterLinkinYouTube

10/10/2022

Amafuaga o le Palemia Fua Faatatau

Aʻo leʻi oʻo i le Paʻu Tele o le Tamaoaiga, sa faʻasaʻolotoina fua faatatau o nonogatupe i le US, ma faʻatulaga e faletupe taʻitasi a latou lava tupe faʻaalu e ala i le iloiloina o le tau o tupe, tupe faʻaalu lamatia, ma isi mea.

 

I le 1929, na ulufale ai le Iunaite Setete i le Pa'u Tele o le Tamaoaiga - ina ua paʻu le tamaoaiga o le US, na tapunia pisinisi i se numera tele, ma pa'ū tupe maua a tagata nofomau.

O le mea lea, o se le paleni i le va o le sapalai ma le manaʻoga o tupe faavae na aliaʻe i le maketi, ma le numera o pisinisi faʻamaonia ma le mauaina o aitalafu lelei na faʻaitiitia vave.Ae ui i lea, o le vaega o faletupe sa i ai se tupe faasili o tupe faavae ma e manaʻomia le sailia o se nofoaga e teu ai tupe.

Ina ia faatumauina le tele o faaunegatupe, o nisi o faletupe faapisinisi na amata ona faaitiitia ma le loto i ai tulaga o aitalafu, o nisi kamupani e le lelei le agavaa na aofia ai foi i le vaega autu o nonogatupe, o faletupe na tauva mo kamupani pisinisi ma na amata foi ona ofoina atu le tului.

O le fa'ai'uga o pili o faletupe na mafua ai le si'itia tele o aseta e le'i fa'atinoina ona o faletupe ua motusia tupe faavae ua gau, ma atili fa'ateteleina ai le tamaoaiga.

Ina ia puipuia le tauvaga leaga i totonu o faletupe ma faʻatonutonu le faʻasaoina ma le maketi o nonogatupe, na faʻaalia e le Federal Reserve le tele o faiga, o se tasi o ia mea o le faʻamaualuga o nonogatupe - o le Prime Rate.

O lenei faiga fa'avae o lo'o fautuaina ai le fa'atulagaina o se tului fa'atatau e tasi e fai ma tului maualalo mo nonogatupe, ma e tatau i faletupe ona tu'u atu i luga a'e o lenei fua fa'atatau o nonogatupe e fa'amautu ai le tulaga tau maketi.

 

E fa'afefea ona fuafua le Prime Rate?

O le Loan Prime Rate (e ta'ua mulimuli ane o le LPR), o le tului lea e totogi e faletupe faapisinisi mo nonogatupe ia latou tagata fa'atau ma le maualuga o latou fa'aaitalafu - o nei tagata e sili ona fa'aaitalafu aitalafu e masani lava o nisi o fa'alapotopotoga tetele.

I le vaitau o le 1930, i le amataga o le Wall Street Journal, na fuafuaina le LPR e ala i le mamafa o le 22-23 upusii mai le 30 faletupe sili ona tele i le Iunaite Setete, filifilia e tusa ai ma tulafono mo le fuafuaina o le LPR o le maketi, ma lolomiina e le aunoa i le lomiga pepa a le Wall Street Journal, ma o lenei Fa'asalalau Prime Rate o lo'o fa'atusalia ai le tapula'a pito i lalo o fua faatatau uma o nonogatupe i le maketi.

O le faiga mo le fuafuaina o le fua faatatau o le LPR na tupu i luga o le toeitiiti atoa le valusefulu tausaga: Muamua, o le tele o faletupe na sii mai le Feterale Funds Target Rate (FFTR) ina ua maualuga le saolotoga o faletupe e faatonutonu ai tului.

Ae ui i lea, i le 1994, na malilie le Federal Reserve ma faletupe faapisinisi e faapea o le LPR o le a faia se tulaga atoatoa i le fua faatatau o tupe feterale, faatasi ai ma le fua faatatau o le Prime Rate = Federal Funds Target Rate + 300 faavae.

O le 300 fa'avae fa'avae ose tau fa'agata, o lona uiga o le fa'asalalauina i le va o le Prime Rate ma le Federal Funds Rate e fa'atagaina ona fesuia'i la'ititi i luga ma lalo ifo o le 300 fa'avae.Mo le tele o le vaitau talu mai le 1994, o lenei faʻasalalauga i le va o le 280 ma le 320 faʻavae.

Amata i le 2008, ina ua sili atu le faʻatumauina o le vaega o faletupe ma o le tele o faletupe sa pulea moni lava e ni nai faletupe, o le numera o faletupe na lisiina mo le LPR na faʻaititia i le sefulu, lea na suia ai le LPR rates na lomia i Wall Street ina ua suia le tau maualuga. o le fitu faletupe' suiga.

Faatasi ai ma le faʻaofiina o lenei faiga o upusii, o faletupe faʻapisinisi na toetoe lava a leiloa lo latou tutoʻatasi i le fetuunaiga o le Prime Rate.

 

Aisea e tatau ai ona ou popole i le Prime Rate?

O le Prime Rate, lomia e le Wall Street Journal, o se faailoga o tului i le US ma o loʻo faʻaaogaina e avea ma fua faʻavae e sili atu i le 70% o faletupe.

O tului i luga o nonogatupe a tagata faatau e masani lava ona fausia i luga o lenei tau maualuga, ma a suia lea fua faatatau, o le a vaaia foi e le toatele o tagata faatau suiga i tului i kata aitalafu, nonogatupe taavale, ma isi nonogatupe a tagata faatau.

Na matou ta'ua o le fa'atatauina o le tau maualuga e maua mai i le Federal Funds Target Rate + 300 basis points, ma o le "Federal Funds Target Rate" o le "Tului" a le Fed i le siisii ​​maualuga o fua faatatau i lenei tausaga.

Ina ua maeʻa ona siitia e le Fed fua faatatau mo le taimi lona tolu ia Setema i le 75 faavae, na siitia le tau maualuga i le 3% i le 3.25% ma faaopoopo le 3% o le tau maualuga o le tulaga aupito maualalo lea mo le nonogatupe i le maketi.

fugalaau

Punavai ata: https://www.freddiemac.com/pmms

 

I le Aso Tofi, na lipotia ai e Freddie Mac le 30-tausaga mokesi tumau i le averesi o le 6.7% - maualuga atu nai lo le matou fua faatatau o le tau maualuga.

O le fa'atusatusaga o lo'o ta'ua i luga e maua ai fo'i se malamalamaga sili atu i le fa'afefea ona vave fa'asalalauina le a'afiaga o le si'itaga i le maketi mokesi.

O suiga i le tau maualuga o le a sili atu foi ona i ai se aafiaga tuusaʻo i nisi o nonogatupe fale, e pei o nonogatupe e mafai ona fetuutuunai, lea e fetuunai i tausaga taʻitasi, ma Home Equity Loans (HELOCs), lea e noatia saʻo i le tau maualuga.

 

I le malamalama ai i le "ola ua mavae" o le tau maualuga, e sili atu ona fesoasoani mo i tatou le mataʻituina o le tulaga o le mokesi, ma le tuʻuina atu o le faʻavae o le siʻitia o tau o le Fed, o tagata faʻatau fale e manaʻomia aitalafu e tatau ona vave amata e aloese mai le misia o se taimi lelei e faʻamautinoa ai. se tau maualalo.

Faʻamatalaga: O lenei tusiga na faʻataʻitaʻia e le AAA LENDINGS;o nisi o ata na pu'eina mai le Initaneti, o le tulaga o le saite e le o fa'atusalia ma e le mafai ona toe lolomiina e aunoa ma se fa'atagaga.E iai a'afiaga ile maketi ma e tatau ona fa'aeteete le fa'afaigaluegaina.O lenei tusiga e le o aofia ai fautuaga a le tagata lava ia mo tupe teufaafaigaluega, e le o amanaia foi sini faʻapitoa o tupe teufaafaigaluega, tulaga tau tupe poʻo manaʻoga o tagata taʻitoʻatasi.E tatau i tagata fa'aoga ona mafaufau pe o so'o se manatu, manatu po'o ni fa'ai'uga o lo'o i totonu e talafeagai ma o latou tulaga patino.Teufaafaigaluega e tusa ai ma lou lava tulaga lamatia.


Taimi meli: Oke-11-2022