1 (877) 789-8816 clientsupport@aaalendings.com

Tala Fou mokesi

O le a avea Powell ma Volcker lona lua?

FacebookTwitterLinkinYouTube

06/23/2022

Moemiti toe foi i le 1970s

I le Aso Lulu, na siitia ai e le Federal Reserve le tului i le 75 faavae, o le gaioiga sili lea i le lata i le tolu sefulu tausaga e taofia ai le maualuga o le tau.

fugalaau

Talu ai nei, o le tau o le tau o loʻo i luga o le 40-tausaga maualuga mo le tele o masina i le mea e mafai ona taʻua o se vaitaimi "faʻaumiumi" o le maualuga o le tau, lea e manatua ai le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻalavelave faʻafuaseʻi lea na tupu i le 1970s.

I lena taimi, o le US inflation rate na oʻo i le 15%, faʻatupulaia le GDP, faʻateleina le leai o ni galuega.Ae ui i lea, o le Federal Reserve na faʻafefe i le va o le feagai ai ma le tau o le tamaoaiga ma galuega, lea na mafua ai le faʻateleina o le tamaoaiga ma le faʻaletonu o le tamaoaiga.

O Paul Volcker, sa avea ma ta'ita'ifono o le Federal Reserve, o ia lea na fesoasoani moni i le US e fa'ate'aina lona fa'anoanoaga i le vaitau o le 1980 - na ia manumalo i manatu fa'afeagai uma ma fa'atulafonoina faiga fa'atauva'a ma le malosi faititili.O le fuainumera o le leai o ni galuega na oso mai i le 6% i le 11% i se taimi puupuu ina ua uma ona siitia le tului i luga atu o le 10%.

fugalaau

I lena taimi, na lafo atu e tagata faufale ia te ia ni poloka laupapa tetele e tetee ai, na lafo atu e le au faatau taavale ia ia ki o taavale fou e leai se tasi na manao i ai, ma o le au faifaatoaga i luga o palauvale e alalaga i fafo o le fale maamora paepae a le Federal Reserve.Ae leai se tasi o nei mea na faʻafefe ai Mr Volcker.

fugalaau

Mulimuli ane, na ia siitia le tului fua faatatau i le sili atu i le 20%, faʻatoʻilaloina le maualuga o le tau o le tau i lena taimi, o le faʻalavelave na mafai ona faʻaumatia, o le tamaoaiga na toe toso i tua i luga o le ala, lea na faʻavaeina ai foi se faavae mo le tele o tausaga mulimuli ane. o le manuia.

 

Pe o'o mai le taimi Volcker?

O le osooso a le Fed i tului talu mai Mati na gatete ai maketi: ua toe oo mai le taimi Volcker.

Ae ui i lea, e manaia le Fed lava ia e leʻi faʻaalia manino le faʻailoga o le siʻitia o le 75BP i le maketi i le afiafi o lenei fonotaga faʻatatau, ma e talafeagai le fai atu o le gaioiga na sili atu nai lo le faʻamoemoeina.

Ae e oo atu i le aso 15 o Iuni, ua atoa le tau o le maketi i lenei siitaga, i le aso na tulaʻi mai ai le siʻitia o tau, o le maketi na faʻaalia i tala le lelei ma US stocks ma bonds na siitia faʻatasi.

O mafuaʻaga autu o lenei faʻalavelave ona o faʻamaumauga a le CPI na sili atu nai lo faʻamoemoega tele ma o se lipoti i le Wall Street Journal - o se tusi talaaga e taʻua o le "Federal Reserve News Agency".

fugalaau

O le lipoti na faʻaalia ai o le tele o faʻalavelave faʻalavelave lipoti i aso talu ai nei e foliga mai e taʻitaʻia ai le au ofisa Fed e mafaufau i se siʻitaga faʻafuaseʻi 75 faʻavae i le fonotaga o lenei vaiaso.

O le tusiga na mafua ai le vevesi i le maketi, ma e oo lava i pisinisi tetele Goldman Sachs ma JPMorgan na mulimuli i lana taʻitaʻi ma toe iloilo a latou vaʻaiga i le po.

O le maketi na amata vave ona faʻatau i le 75 BP rate sike i lenei fonotaga tau, ma o le faʻamoemoeina o le Fed rate sike ia Iuni na vave faʻaalia ai le faʻaogaina o le 75 faʻavae siʻitia maualuga i luga ole 90%, ma le iloa o le fuainumera e na o le 3.9% a vaiaso talu ai.

Talu mai lena taimi, e foliga mai o le Fed o loʻo taʻitaʻia e le maketi: na faʻateleina le fua faatatau i le 75 faʻavae e aunoa ma le faia o se "faʻamoemoe" muamua.

E le gata i lea, na tuʻuina atu foi e Powell ni feʻau fenumiai i le konafesi: 75 tulaga faʻavae o le siʻitia fua o le a le masani ona vaʻaia, ae o le isi 75bp siʻisiʻi atonu o Iulai.Na ia manatu o faʻamoemoega o tau o tagata faʻatau o loʻo feagai ma lamatiaga mai le faʻauluuluga o le tau, ae i le taimi nei, na ia taʻua foi o le maualuga o le tau o loʻo i ai nei e leʻi afaina ai faʻamoemoe i soʻo se auala faʻavae.

fugalaau

O fa'amatalaga fenumia'i ma tali le mautonu fa'apea fo'i ma le fua o le tuleia uma o fa'ai'uga i fa'amaumauga mulimuli ane na faigata ai ia i matou ona va'ai i le faigata ma le mausali tutusa i le tau faasaga i le hyperinflation mai Powell e pei o Volcker's.

E oʻo mai i le taimi nei, o le mea e sili ona fefefe i ai le maketi e le o se siʻitia fua, ae o se Fed e sili atu le fenumiai.

 

O a tulaga e mafai ona muta o le siitaga?

I le masina o Mati, na faʻaalia ai e le FOMC dot plot o le Fed o le a faʻatupulaʻia fua fua faatatau i le isi lua tausaga;aʻo faʻaalia e le FOMC dot plot o loʻo i ai nei pe a maeʻa le siʻitia tele o le tau i lenei tausaga ma se siʻitaga laʻititi i le tausaga a sau, o le Fed e faʻamoemoe e amata ona tipi le tau i le tausaga mulimuli ane.

fugalaau

Ae o le tau o le tau, austerity, tuputupu aʻe na fausia ai se "tafatolu le mafai", na toe faamamafa mai e le FOMC o le foia o le tau o le autu autu lea, pe afai o le autu autu o loʻo i ai nei o le puipuia lea o le tau ma le austerity, o lona uiga o le paʻu o le a le mafai ona faʻafefe.

O le taofiofia o le tau o le tau e masani lava o se taaloga, ma manatua o gaoioiga a Mr Volcker na o faatasi ma le lua paʻu, ma ua ia faʻaalia le taua o le Fed o loʻo tausia le mautu o tau.E na'o le faatumauina o le mautu o tau o le a maua ai se tuputupu a'e tumau tumau.

E foliga mai nei e na o se faʻaleleia atili o le tau o le tamaoaiga, o le faʻateleina o le leai o se galuega, poʻo se faʻafitauli tau tamaoaiga poʻo maketi o le a taofia ai le Fed.

Ae o le tele ma le tele o lala sooupu e tuʻuina atu lapataiga o le paʻu o le tamaoaiga, o le maketi e mafai ona amata faasolosolo ona tau i lalo o tulaga lamatia i le tamaoaiga, ma e mafai ona tatou faʻamoemoe e vaʻai i le 10-tausaga US pone e pa'ū i lalo ole 2.5% e oʻo lava i le faaiuga o le tausaga.

Peitaʻi, o le pogisa a o leʻi tafa o ata atonu e sili ona faigatā.

Faʻamatalaga: O lenei tusiga na faʻataʻitaʻia e le AAA LENDINGS;o nisi o ata na pu'eina mai le Initaneti, o le tulaga o le saite e le o fa'atusalia ma e le mafai ona toe lolomiina e aunoa ma se fa'atagaga.E iai a'afiaga ile maketi ma e tatau ona fa'aeteete le fa'afaigaluegaina.O lenei tusiga e le o aofia ai fautuaga a le tagata lava ia mo tupe teufaafaigaluega, e le o amanaia foi sini faʻapitoa o tupe teufaafaigaluega, tulaga tau tupe poʻo manaʻoga o tagata taʻitoʻatasi.E tatau i tagata fa'aoga ona mafaufau pe o so'o se manatu, manatu po'o ni fa'ai'uga o lo'o i totonu e talafeagai ma o latou tulaga patino.Teufaafaigaluega e tusa ai ma lou lava tulaga lamatia.


Taimi meli: Iuni-23-2022