1 (877) 789-8816 clientsupport@aaalendings.com

Tala Fou mokesi

Le fa'ai'uga o si'itaga o tului: maualuga ae e le o fa'asili

FacebookTwitterLinkinYouTube

10/05/2022

O le a le mea o loʻo faʻaalia e le togitogiga?

I le taeao o Setema 21st, na tapunia ai le fonotaga a le FOMC.

E le o se mea e ofo ai, na toe siitia e le Fed fua faatatau i lenei masina i le 75bp, tele lava i le laina ma faʻamoemoega maketi.

O le lona tolu lea o si'itaga maualuga 75bp i lenei tausaga, ma ave ai le fua faatatau o tupe a le Fed i le 3% i le 3.25%, o lona maualuga maualuga talu mai le 2008.

fugalaau

Punavai ata: https://tradingeconomics.com/united-states/interest-rate

E pei ona masani ai le maketi i luma o le fonotaga o le a siitia foi e le Fed fua faatatau i le 75 faavae i lenei masina, o le taulaiga autu o le maketi i luga o le dot plot ma le vaaiga o le tamaoaiga na lomia ina ua uma le fonotaga.

O le dot plot, o se ata vaaia o faʻamoemoega tului uma a le au fai tulafono a Fed mo nai tausaga o lumanaʻi, o loʻo tuʻuina atu i se siata;o le faamaopoopo fa'ata'atia o lenei siata o le tausaga, o le fa'atasi tu'usa'o o le tului, ma o togi ta'itasi i le siata o lo'o fa'atusalia ai le fa'amoemoega a le tagata fai faiga fa'avae.

fugalaau

Punavai ata: le Federal Reserve

E pei ona faʻaalia i le siata, o le toʻatele (17) o le 19 Fed policymakers e talitonu o tului o le a 4.00% -4.5% pe a maeʻa le lua siʻitaga i lenei tausaga.

O lea la o lo'o i ai i le taimi nei ni fa'aaliga e lua mo si'itaga e lua o lo'o totoe a'o le'i o'o i le fa'ai'uga o le tausaga.

Si'i 100 bps i le fa'ai'uga o le tausaga, lua si'itaga e 50 bps ta'itasi (8 tagata fai faiga fa'avae e lagolagoina).

E lua fonotaga o lo'o tumau pea e si'i ai fua faatatau i le 125 bps, 75 bps ia Novema ma le 50 bps ia Tesema (9 tagata fai faiga fa'avae e lagolagoina).

A toe va'ava'ai i si'itaga fa'atatau i le 2023, o le tele o palota e vaelua tutusa i le va o le 4.25% ma le 5%.

O lona uiga o le fua faatatau o tului fa'atatau mo le tausaga fou e 4.5% i le 4.75%.Afai e siitia tului i le 4.25% i fonotaga e lua o lo o totoe i le tausaga nei, o lona uiga e na o le 25 fua faatatau fua faatatau o le a sii i le tausaga fou.

O lea la, e tusa ai ma faʻamoemoega o lenei faʻailoga, o le a le tele se avanoa mo le Fed e sii ai tau i le tausaga a sau.

Ma mo le tului o faʻamoemoega mo le 2024, o loʻo manino mai o manatu o tagata fai faiga faʻavae e matua mamao ese ma e leai se aoga mo le taimi nei.

Ae peita'i, o le mea mautinoa, o le a fa'aauau pea le ta'amilosaga fa'amalosi a le Fed - fa'atasi ai ma si'itaga malosi.

 

O le malosi o oe i le taimi nei, o le pu'upu'u fo'i lea

 

E talitonu Wall Street o le sini a le Fed o le fatuina lea o se taamilosaga "malosi, puʻupuʻu" lea o le a iu ai ina faʻagesegese le tuputupu aʻe o le tamaoaiga i le taui mo le faʻaitiitia o le tau.

O le vaaiga a le Fed mo le lumanaʻi o le tamaoaiga, na faʻasalalau i lenei fonotaga, e lagolagoina lenei faʻamatalaga.

I lana vaaiga tau tamaoaiga, na toe iloilo ai e le Fed lana faʻataʻitaʻiga mo le GDP moni i le 2022 i lalo ifo i le 0.2% mai le 1.7% ia Iuni, ma toe faʻaleleia ai foʻi lana faʻataʻitaʻiga mo le fua faatatau o le leai o ni galuega.

fugalaau

Punavai ata: le Federal Reserve

Ua fa'aalia ai ua amata ona popole le Feterale Reserve ina ne'i o'o atu le tamaoaiga i se fa'aletonu o le tamaoaiga, ona ua fa'atupula'ia fa'amatalaga tau le tamaoaiga ma galuega.

I le taimi lava e tasi, na fai mai ai foi Powell i le fonotaga a le au tusitala i le maeʻa ai o fonotaga, "A o faagasolo le siʻitia o fua faatatau, e ono faʻaitiitia le avanoa o se tulaueleele vaivai.

Ua fa'ailoa fo'i e le Fed e fa'apea, o le si'itia atili o fua faatatau e ono mafua ai le pa'u ma toto i totonu o maketi.

I lenei auala, e ui i lea, e mafai e le Fed ona faʻamaeʻaina le galuega o le "tauina o le tau o le tau" i luma atu o le taimi, ma o le a muta le taamilosaga o le siʻosiʻomaga.

I le aotelega, o le si'osi'omaga o le si'osi'omaga o lo'o i ai nei e foliga mai o se gaioiga "faigata ma vave".

 

E mafai ona fa'amae'a le si'itaga o tului a'o le'i fa'atulagaina

Talu mai lenei tausaga, o le siʻitaga faʻaputuga o le Fed ua oʻo atu i le 300bp, faʻatasi ai ma le togitogi e vaʻaia ai le faʻagasologa o le siʻitia o fua faatatau o le a faʻaauau pea mo sina taimi, o le tulaga o faiga faʻavae i se taimi pupuu ma o le a le suia.

O lenei mea na matua faʻaumatia ai mafaufauga o le maketi o le Fed o le a vave ona gaoioi e faʻamalieina, ma e oʻo mai i le taimi nei, o le fua o le sefulu tausaga o Amerika ua oso i luga, ma o le a oʻo i le maualuga o le 3.7%.

Ae i le isi itu, o le Federal Reserve i le tala faʻatatau o le tamaoaiga mo popolega faʻaletonu, faʻapea foʻi ma le faʻailoga mo le saoasaoa o le siʻitia o tului i le tausaga a sau o loʻo faʻamoemoe e faʻagesegese, o lona uiga o le faagasologa o le siitia o le tului, e ui lava ua amata, ae ua tafa mai ata.

E le gata i lea, o lo’o iai fo’i le fa’aletonu o le faiga o le si’itia o fua faatatau a le Fed, lea e le’i fa’amama atoatoa e le tamaoaiga, ma e ui o le isi si’itaga o le a sili atu ona fa’atamala, ae o le tala fiafia e ono vave mae’a.

 

Mo le maketi mokesi, e leai se masalosalo o le a tumau pea le maualuga o tului i se taimi puupuu, ae atonu o le a suia le tai i le tausaga fou.

Faʻamatalaga: O lenei tusiga na faʻataʻitaʻia e le AAA LENDINGS;o nisi o ata na pu'eina mai le Initaneti, o le tulaga o le saite e le o fa'atusalia ma e le mafai ona toe lolomiina e aunoa ma se fa'atagaga.E iai a'afiaga ile maketi ma e tatau ona fa'aeteete le fa'afaigaluegaina.O lenei tusiga e le o aofia ai fautuaga a le tagata lava ia mo tupe teufaafaigaluega, e le o amanaia foi sini faʻapitoa o tupe teufaafaigaluega, tulaga tau tupe poʻo manaʻoga o tagata taʻitoʻatasi.E tatau i tagata fa'aoga ona mafaufau pe o so'o se manatu, manatu po'o ni fa'ai'uga o lo'o i totonu e talafeagai ma o latou tulaga patino.Teufaafaigaluega e tusa ai ma lou lava tulaga lamatia.


Taimi meli: Oke-06-2022